ب ام دبليو به آلمانی (BMW) که کوتاه شده عبارت به آلمانی: (Bayerische Motoren Werke) به معنای صنایع موتوری باواریا) بایرن (است، یک شرکت خودروساز آلمانی است، که از تولید کنندگان بنام خودروهای لوکس و موتورسیکلت در جهان بشمار میآید.
دفتر مرکزی این شرکت در شهر مونیخ قرار دارد. نشان این کارخانه از شکل پرههای ملخ در حال چرخش هواپیما الهام گرفته شده است. این نشان در سال ۱۹۲۹ مورد تأیید این کارخانه قرار گرفت. عوامل زیادی در طراحی چنین نشانی تأثیر داشتند که در این میان میتوان به پرچم ایالت باواریا که به رنگ آبی و سفید است و همچنین کارخانه موتورسازی راپ که آن هم در باواریا بود و رنگهای آبی و سفید را در نشان خود به کار برده بود، اشاره کرد.
شعارهای تبلیغاتی شعار اصلی این کمپانی (با لذت برانید) یا در آلمانی (Freude am Fahren) و در انگلیس (The Ultimate Driving Machine) به معنای (نهایت یک خودرو) شعار این کمپانی است! و شعار انگلیسی (sheer driving pleasure) یا (لذت واقعی رانندگی) نیز در مناطقی توسط کمپانی BMW استفاده میشود.
ساختمان مرکزی BMW در مونیخ دفتر مرکزی BMW در مونیخ. برج و موزه درقسمت عقب سمت راست قابل مشاهده است.
شرکت BMW در سال ۱۹۱۶ توسط فرانتس یوزف پوپ تأسیس شد. این شرکت هماکنون مالک شرکتهای رولز-رویس موتور کارز و مینی میباشد. در سال ۲۰۱۲ ب امو شمار ۱٫۸۶۱٫۸۲۶ دستگاه خودرو تولید کرد و بهعنوان چهاردهمین خودروساز بزرگ جهان شناخته شد.
کارخانه BMW در سال ۱۹۱۷ به عنوان یک کارخانه تولید موتور هواپیما تأسیس شد. در سال ۱۹۱۸ و با پایان جنگ جهانی اول، کارخانه به دلیل قطعنامه ورسای مجبور شد که بخش تولید موتور هواپیمای خود را متوقف کند. این کارخانه تا سال ۱۹۲۳ تنها موتور سیکلت میساخت و با برداشته شدن تحریمها در سال ۱۹۲۸ آغاز به تولید خودرو کرد.
نخستین خودروی تولیدی BMW دیکسی بود، که بر پایه آستین ۷ و تحت لیسانس شرکت موتور آستین تولید شد. نخستین خودروی تولیدی BMW - ديسكي نخستین موفقیت این شرکت تولید هواپیماهای IIa inline-six بود که در زمان پیکارهای جنگی ایجاد شد. در هنگامه جنگ جهانی دوم نیز BMW دوباره دست به تولید هواپیما و موتورهای آن برای نیروی هوایی آلمان زد. پس از جنگ دوم جهانی و مواجهه بخش خودروسازی کارخانه در سال ۱۹۵۹ با دشواریهای مالی جدی، سهامداران باید تصمیم میگرفتند که تولید خودرو را ادامه دهند یا کارخانه را معلق کنند. آنها پس از بررسیها، تصمیم گرفتند به کار خود ادامه دهند.
ب ام و حق تولید خودرویی ایتالیایی به نام ایزو ایستا را خریداری نمود. تولید این خودروی کوچک با نیروی محرکهٔ موتورسیکلتهای BMW باعث سود دهی و موفقیت نسبی دوباره کارخانه شد و آن را از ورشکستگی نجات داد. در همان سال بود که ۴۵٪ سهام این شرکت توسط خانواده کوانت خریداری شد و بقیه نیز به صورت عمومی به مردم واگذار شد.
BMW در سال ۱۹۶۶ کارخانه هانس گلس واقع در دینگل فینگ آلمان را خریداری نمود. چنین رایج است که دلیل اصلی خریداری این کارخانه، دستیابی به دانش تولید تسمه تایم برای موتورهایی با میل سوپاپ در بالا، بوده است. از آن پس خودروهای گلس با آرم ب ام و عرضه میشد.
در سال ۱۹۹۲ BMW شروع به خریداری یک تأسیسات عظیم طراحی در کالیفرنیای آمریکا کرد که پیش از این متعلق به استودیو DesignworksUSA بود. تملک کامل این تأسیسات تا ۱۹۹۵ به طول انجامید. BMW در سال ۱۹۹۴ گروه انگلیسی روور، شامل برندهای تولیدی روور، لندروور و ام جی را خریداری کرد. پس از شش سال زیاندهی شدید در سال ۲۰۰۰ ب ام و تصمیم به فروش روور گرفت. ام جی و روور به کنسرسیوم فینیکس و لندروور به شرکت فورد فروخته شد؛ ولی BMW در مقابل، حقوق مربوط به مینی و رولزرویس را به دست آورد.
در سال ۲۰۰۲ طراحی خودروهای ب ام و دچار تغییرات شدیدی شد. از آن جمله میتوان به طرحهای رادیکال BMW و BMW زد ۴ به وسیله کریس بنگل طراح ارشد معروف ب ام و اشاره کرد. در فوریه ۲۰۰۹ کریس بنگل اعلام کرد پس از هفده سال از BMW جدا خواهد شد. از آن زمان آدریان فن هایدونک هلندی که معاون و دست راست کریس بنگل به شمار میرفت در سمت رئیس بخش طراحی BMWجایگزین او شده است. در ژانویه ۲۰۱۲ BMW توسط فوربس به عنوان خوشنامترین برند خودرویی دنیا شناخته شد.
سهامداران براساس اشخاص:
اشتفان کواندت۱۷/۶۴٪
یوهانا کواندت: ۱۶/۷٪
سوزانا کلاتن: ۱۲/۶٪
سهام آزاد عرضه شده در بورس:
۵۳/۳٪ براساس نوع: سرمایه گذاران استراتژیک: ۴۶/۷٪ سرمایه گذاران صنعتی: ۴۰/۶٪ بقیه سرمایه گذاران: ۱۲/۷٪ اتومبیلها
اتومبیلهای تولیدی بي ام دبلیو به شرح زیر هستند:
BMW سری ۱ - هاچبک، کوپه، کانورتیبل
BMW سری ۳ - سدان، کوپه، کانورتیبل، استیشن
BMW سری ۵ - سدان، کوپه، کانورتیبل، استیشن
BMW سری ۵ گرن توریزمو - استیشن
BMW سری ۶ - کوپه، کانورتیبل
BMW سری ۷ - سدان
BMW زد۴ - رودستر اسپرت
BMW ایکس۱ - تلفیق هاچبک و SUV BMW ایکس۳ - SUV BMW ایکس۴ - SUV BMW ایکس۵ - SUV BMW ایکس۶ - تلفیق کوپه و SUV BMW سری ۱
BMW سری ۱ کوچکترین خودروی تولیدی BMW است که در سه نوع مختلف هاچ بک، کوپه و کانورتیبل با ۱۱ نوع مختلف موتور بنزینی و دیزلی عرضه میشود.
نسل اول BMW سری ۱ با کد تولیدی E۸۲/۸۸ در سال ۲۰۰۴ برای اولین بار به بازار عرضه شد. از سال ۲۰۱۱ نسل دوم این سری با کد تولیدی F۲۰ معرفی شد. این اتومبیل با ۱۱ نوع مختلف موتور عرضه میشود. BMW سری ۱ F۲۰، کوچکترین مدل تولیدی BMW
BMW سری ۳ معروفترین و محبوبترین مدل بي ام دبلیو محسوب میشود که ساخت آن از سال ۱۹۷۵ بی وقفه ادامه دارد. تاکنون شش نسل از BMW سری ۳ به بازار عرضه شده است که همگی از بهترین سدانهای کوچک موجود در بازار بودهاند. سری سه به تعادل خیره کننده و سیستم بی نظیر تعلیقش مشهور است که باعث شده بتواند بهتر از هر اتومبیلی دیگری در این کلاس، از هر پیچی عبور کند. در حال حاضر نسل ششم این اتومبیل با کد تولیدی F۳۰ و ۸ نوع مختلف موتور بنزینی و دیزلی و در چهار نوع مختلف سدان، کوپه، کانورتیبل و استیشن واگن عرضه میشود. BMW سری ۳ F۳۰، از پرطرفدارترین مدلهای BMW
BMW سری ۵ سدان سایز متوسط بي ام دبلیو از سال ۱۹۷۲ و طی شش نسل به بازار عرضه شده است. سری پنج از اسپرتترین اتومبیلهای این کلاس است که در عین راحتی و جاداری، میتواند پا به پای یک خودروی اسپرت پیچها را پشت سر بگذارد. نسل ششم این اتومبیل با کد تولیدی F۱۰ در سال ۲۰۱۰ معرفی شد و در مدلهای سدان و استیشن و با ۷ نوع مختلف موتور بنزینی و دیزلی در دسترس است. BMW سری ۵ BMW سری ۶ مدل اسپرت بزرگ بي ام دبلیو محسوب میشود. این مدل در ابتدا به صورت دو در کوپه در سال ۱۹۷۶ به بازار معرفی شد اما تولید آن در سال ۱۹۸۹ متوقف گردید. در سال ۲۰۰۳ کمپانی تصمیم گرفت این مدل را بر پایه BMW سری ۵ بازسازی کند. از سال ۲۰۱۰ نیز نسل سوم این خودرو با کد F12/F۱۳ در سه مدل کوپه، کانورتیبل (سقف باز شو) و گران کوپه (تلفیقی از کوپه و سدان به صورت کوپهٔ چهار در) و با سه موتور بنزینی و دو موتور دیزلی به بازار عرضه میشود. BMWسری ۶ با اینکه از فروش مطلوبی برخوردار بوده همواره هدف انتقادات گروهی از صاحب نظران و دوستداران BMW در زمینه طراحی خارجی بوده است. BMW ایکس ۶، تلفیقی از کوپه و SUV BMW سری ۷ بزرگترین و مجللترین خودروی سدان (چهار درب صندوق دار) BMW است که از سال ۱۹۷۷ تاکنون طی پنج نسل ساخته شده است. سری هفت اسپرتترین خودرو در کلاس سدانهای فول سایز محسوب میشود و همواره از پرطرفدارترینهای این کلاس بوده است. این خودرو در حال حاضر به دو صورت عادی و کشیده، با سه نوع موتور بنزینی و دو موتور دیزلی تولید میشود. BMW به صورت تحقیقاتی این مدل را با موتور هیدروژنی نیز ساخته است. BMW فول سایز سری 7
نظر خود را بیان کنید