تاریخچه و معرفی سیستم ترمز خودرو
تاریخچه لنت ترمز
در سال ۱۹۰۲ توسط فردریک لنکستر اختراع شد.
معرفی سیستم ترمز خودرو
لنت ترمز قسمتی از سیستم ترمز وسایل نقلیهاست که با به وجود آوردن اصطکاک با دیسک یاکاسه ترمز باعث شتاب منفی در خودرو میشود. قدرت این سیستم معمولاً ۱۰ برابر قدرت موتور و حتی بیشتر میباشد. برای متوقف ساختن خودرویی با وزن یک تن که با سرعت 100 کیلومتر بر ساعت در حرکت است توانی تقریبی به میزان ۱4۰ اسب بخار مورد نیاز است، که این توان به صورت انرژی حرارتی (که در برخی نقاط از لنت ترمز دمای آن به ۳۰۰الی ۸۰۰ درجه سانتیگراد میرسد) دفع میشود.
لنت وظیفه دارد با تولید نیروی اصطکاکی مناسب انرژی جنبشی چرخ متحرکی را که تحت تاثیر نیروی موتور میباشد را گرفته و به انرژی حرارتی تبدیل کند. و سپس انرژی حرارتی را در فضا پخش نماید که با این عمل اتومبیل از حالت حرکت به حالت سکون و یا از سرعت آن کاسته میشود. لنت باید ضریب اصطکاکی بالا و پایدار داشته و با تغییرات درجه حرارت خاصیت خود را از دست ندهد و همچنین باید در مقابل سائیدگی استحکام داشته و کاسه ترمز را خراش ندهد.
تصور کنید که خودروی شما گشتاور و توان کافی برای پیمودن سرعت صفر تا صد کیلومتر در چند ثانیه را داشته باشد، اما اگر نتواند در زمان مناسب متوقف شود این توان هیچ کاربردی ندارد. سیستم ترمز هر خودرو جزو حیاتی ترین بخش های آن محسوب می شود که دارای اجزای مختلفی می باشد.
یکی از ساده ترین و در عین حال مهم ترین اجزای سیستم ترمز لنت ترمز می باشد. لنت ترمز با به وجود آوردن اصطکاک با کاسه یا دیسک ترمز باعث ایجاد شتاب منفی در خودرو میشود. لنت ها نباید به سرعت ساییده شوند و همچنین نباید سبب خرابی دیسک گردند. ضریب اصطکاک باید در شرایط مختلف دمایی ثابت بماند، بایستی بالاترین دماها را بدون از دست دادن ساختار خود تحمل کرده و همچنین در شرایط مختلف ترمزگیری صدایی تولید نکنند. بنابراین طراحی و ساخت یک لنت ترمز کارآمد از پیچیدگی بالایی برخوردار بوده و نیازمند تحقیقات و آزمایشات فراوانی می باشد.
نظر خود را بیان کنید